Så lyckas du med nedläggning & upptagning av isreklam

Isreklam med dassiga färger är en ganska vanlig syn. Det kan inte vara kul för sponsorer eller klubbar att se sina färger i en blek variant av sig själv. Tack vare vår tryckteknik och specialmaterial får du den bästa färgåtergivningen som går att få på marknaden. Tar man hand om isreklamen går den att använda i flera säsonger. Det brukar hockeyklubbarna uppskatta. Något annat som uppskattas av personalen på anläggningen är att vår isreklam är lätt att hantera.

Vill du lyckas med nedläggning och upptagning av isreklam? Toppen, då är det bara att följa den här instruktionen.

Material som behövs:

4-5 Personer
1 Tunna med varmvatten
2 Duschskrapor
1-2 Vattenkannor
1 Vattenslang med finfördelande munstycke för kallvatten

Nedläggning

Se till att ha en så jämntjock is som möjligt innan läggning, så att reklamen hamnar på en jämn nivå. Den bör ligga 20–25 mm ner i isen.

 1. Lägg ut och mät in all reklam på respektive plats, så den lägger ut sig. Vid läggning på arenor med TV- sändning kan en person gå upp på läktaren och kolla att reklamen hamnar i rät vinkel mot huvudkameran.
 2. När isreklamen ligger på plats, börja med att fästa den på mitten med en blöt skrapa. Vid flera våder, t. ex. en cirkel, börja alltid i mitten. En prick på 1 cm markerar mitten.
 3. Lägg ner första halvan genom att hålla upp våden, som är fäst på mitten, och häll rikligt med vatten på våden. Skrapa noggrant bort överflödigt vatten från mitten och ut mot kanterna. Får du ett veck eller en luftblåsa, häll på mera varmvatten, lyft upp och börja om.

Vid nedläggning av flera våder, t. ex. en cirkel, är det viktigt att man även skrapar bort överflödigt vatten på isen där nästa våd skall monteras. Detta för att de olika våderna skall hamna på jämn nivå i isen.

 1. Gör likadant med andra halvan. Vid nedläggning av flera reklambud- skap kan man skifta mellan budskapen. Då hinner det bli torrt där nästa våd ska läggas.
 2. Vid nedläggning av flera våder, t. ex. en cirkel, använd passmärkena enligt bilden för att passa in nästa våd.

När alla våderna är på plats. Dimma med kallt vatten några gånger för att få en yta över isreklamen, så den inte flyter upp. Lägg på mer vatten för att bygga is.

Vi rekommenderar att man efter en tid när isen blivit sliten, hyvlar ner isen och bygger upp den igen för att återfå tydligheten i isreklamen.

 

Upptagning

 1. Hyvla bort isen tills det är 3-5 mm kvar ovanför duken.
  En del isar färgas med vit färg. Under upptagningsprocessen måste duken därför sköljas av från ev. vit färg. Detta för att isreklamen inte skall bli missfärgad av den vita isfärgen.
 2. Spola varmvatten på ena kortsidan. När kortsidan ligger lös i vatten, dra upp våden så långt det går. Vik successivt ihop våden och spola av eventuell vit färg mellan varje vik.Fortsätt spola varmvatten och dra upp våden, spola av färg och vik tills hela är uppe.
 3. Lägg ut våden och låt den torka.
 4. När våden är torr, vik ihop den för förvaring.

Första gången kan det finnas överskott med färgpigment i duken. Därför är det viktigt att reklamen, när den tas upp ur isen, inte ligger dubbelvikt vid torkning. Häng upp den för torkning på sargen med lika mycket material på varje sida.

Du kan även ladda ner instruktionen här!