7 tips inför mässan! Så skapar du den bästa montern

Du missar väl inte chansen att göra det där lilla extra på en mässa? Här är verkligen ett ypperligt tillfälle att levandegöra företagets värdeord i mötet med kunder och leverantörer och visa vilka ni är. Därför vill vi dela några tips till dig, Varsågod!

 

  • Ta reda på hur stor mässmonter du har köpt, vilka mått har din mässmonter, hur många väggar och var är den placerad.
  • Ingår belysning i din mässmonter? Den vanliga belysningen som brukar ingå när man som företag hyr en monterplats brukar inte vara något att hoppa och jubla över. Investera i bra punktbelysning i form av spotlights där ni kan lägga fokus på delar av er mässmonter som ni gärna vill visa upp.
  • Gör en tydlig och fin mässmonter. Följ er grafiska profil när ni gör mässmontern. Mässmontern ska spegla ert företags identitet i färger och typsnitt i första hand.
  • Ska ni ha ett tema? Glöm inte att ha ett tydligt budskap och att din tjänst eller produkt är stjärnan i din mässmonter.
  • Försök ta bort allting som kan upplevas som ett hinder för besökaren att ta steget in i er mässmonter. Trånga utrymmen och kanter på golvet är exempel på hinder.
  • Vem minns en stel mässmonter med de klassiskt vita monterväggarna? Våga använda färg i mässmontern för att ge ett visuellt intryck. Varför inte klä monterväggarna från golv till tak med tygvepor, tapeter eller folie?
  • Inred mässmontern och gör den till en skön oas som fångar uppmärksamhet. Gör något kul med vepor, diskar och ljuslådor som gör att ni verkligen sticker ut. En hög beachflagga gör att er mässmonter syns även på långt håll i en mässhall.

Event- och mässvärlden är både spännande och bred

Det finns hur mycket som helst att göra för att skapa det där lilla extra. Och du vet väl att små saker kan göra stor skillnad.
Läsa mer om vad som finns att göra för att lyfta mässor och event till en annan nivå eller kontakta oss så delar vi gärna med oss av vår erfarenhet.