Arena- och isreklam för NHL Global Series i Europa

Vi på More Print är riktiga hockeyfantaster. Därför var vi mer än glada över att landa uppdraget att få göra all arena- och isreklam för NHL Global Series i Europa. Ett prestigeuppdrag som vi knep i hård konkurrens med tre andra tryckerier – ett finskt och två amerikanska.

 

Även om tiden är oerhört pressad måste kvaliteten alltid vara den högsta möjliga. Matcherna samlar många miljoner tittare över hela Europa och USA. Materialets kvalitet är a och o. Med fel material kan du t ex dra bort den befintliga reklamen på sargen, och det kan kosta en förmögenhet. Samma sak gäller isreklamen, blir isen förstörd eller får ojämnheter som spelare riskerar att fastna i och skada sig kan det stå en dyrt. I USA älskar de ju att stämma folk, och den risken måste måste vara lika med noll.

 

 

Att leverera isreklam till NHL ställer höga krav på oss som tryckeri. Vi behöver vara oerhört snabba och flexibla. I vanliga fall sitter sarg- och isreklam uppe i cirka fem månader, men när det kommer till NHL ska reklamen upp blixtsnabbt för att lika snabbt tas ner igen.  Bo Johansson, vår uppdragsgivare på Live Nation, uttrycker det så här.

– Det gäller att vara snabb. Godkännande-processen är i många fall väldigt kort. Reklamen ska godkännas i USA. Det som i vanliga fall brukar ta fyra veckor fick More Print halva tiden på sig. Även ändringar in i det sista har förekommit då fel loggor till exempel har godkänts. Alla gånger har More Print lyckats få ut nya loggor. Det är avgöranden att grejerna måste vara på plats när det är dags för match, annars blir det ingen match. Jag måste säga att More Print har klarat det hela galant.

 

 

More Print ansvarade för all reklam i fyra europeiska städer. Eftersom NHL Global Series och Live Nation är så nöjda har vi redan inlett diskussioner inför nästa års turnering. Räkna med ännu mer snabba puckar från oss på More Print!

 

 

  • Se filmen när vi gav oss ut i Europa på iskallt uppdrag för NHL Global Series!

    Vilken tur att vi är mästare på snabbhet. Det är nämligen något vi fick användning av när vi producerade och monterande all arena- & isreklam till NHL Global Series i Europa. Och eftersom vi gillar stora utmaningar och att lyckas, njöt vi hela vägen in i mål.