Tryck på trä – ett jobb det surras om!

  • gatupratare_trä_trycka
 • Det är inte så många tryckerier som trycker på trä. Det hade Folkets Hus och Parker upptäckt när de ringde runt i jakten på en leverantör för deras senaste vandringsutställning. Men så hittade de oss, vi trycker gärna på trä.
  Deras utställning heter ”Det vilda surret omkring oss” och handlar om våra livsviktiga miljöarbetare: bina. Just därför ville de att materialet skulle vara i trä eftersom det signalerar både miljö och är hållbart. Edvard Koinberg som jobbar på Folkets Hus och Parker berättar:

  – När jag hörde av mig till More Print hade jag redan haft en annan leverantör på jobbet. Jag hade med andra ord redan betalat en gång. De förstod min situation och vi hade en bra diskussion om saken och kunde mötas vid ett pris som kändes okej för oss båda. Det var väldigt skönt.

  Folkets Hus och Parker beställde stora (1200×1200) tavlor på björkplywood, gatupratare och spelbrickor. Utställningen drar igång i oktober och visas på Folkets Hus runt om i Sverige. Blir den populär är utställningen ute under flera år och kan visas på uppåt 20 ställen runt om i landet. Det känns bra att få vara en del av ett kunskapsspridande arbete om våra surrigaste små gynnare.

   

  Utställnings illustrationer: Carolina Jonsson
  Foto: Anders Wasser

 • Varför trycka på trä?